Emin Mg-pulse Magnesium 1kg

159.00kr

Slut i lager

EAN: 7394259227503 Artikelnr: 292275 Kategori:

Beskrivning

Hästen består av 0,05 procent magnesium och 60 procent av detta finns i skelettet. Magnesium aktiverar ett antal enzym i kroppen och är nödvändigt för muskelarbetet. Ämnet ingår även i syntesen av ben och brosk och i metabolismen av kolesterol. Magnesium anses även vara avstressande på hästar.

Risken för eventuell överdosering är mycket liten då hästens tolerans för detta ämne är hög. Absorption av ämnet varierar. Från foder brukar det ligga mellan 40-60% medan det ligger något högre, ca. 70%, vid tillskottsgiva. Behovet för en hårt arbetande häst ligger på ca. 20 g per dag, fölston har ett ökande behov i slutet av dräktigheten.

Brist på magnesium kan leda till muskelkramper, reproduktionsproblem, försenad ägglossning, reducerad fertilitet, spontanaborter och skelettdeformationer hos föl. Tänk på att balansen mellan olika mineraler är viktig.

Mg Pulse är enkelt att dosera och med hjälp av innehållsdeklarationen på ditt foder kan du enkelt räkna fram hur mycket du behöver ge.

Produkt är registrerad hos Jordbruksverket.

Läs mer hos Emin

Ytterligare information

Vikt 1.2 kg
Förpackning

Varumärke

Emin

EMIN Svenska AB är en av Sveriges  främsta leverantör och tillverkare av vårdprodukter och fodertillskott för häst och hund. Vi har ett av Europas bredaste, egentillverkade, sortiment och mycket stort kunnande. Både om hästar, hundar och framförallt den tekniska aspekten av fodertillskott och vårdprodukter. Samtliga våra tillskott är noggrant komponerade efter den forskning som finns både gällande vitaminer, mineraler och andra tillskott.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.