Effektsalt / Gatusalt 25kg

69.00kr

35 i lager

Lägg till i önskelista Visa önskelista
EAN: 7315890014826 Artikelnr: 50430 Kategori:

Beskrivning

Effektsalt används till halkbekämpning och innehåller antiklumpmedel för att underlätta en jämn spridning. Salta gärna i förebyggande syfte, det förhindrar att snön klibbar fast i underlaget och det blir lättare att skotta. Förebyggande saltning kräver dessutom mindre salt, 5-8 g per kvadratmeter, än att salta senare då 20-25 g per kvadratmeter krävs för att uppnå samma effekt. Genom att röja bort snön innan man saltar får man en bättre effekt av saltet istället för att bara smälta bort snö.

Innehåll: Natriumklorid och Antiklumpmedel.

Förvaring och annan användning:

Förvaras torrt och i väl tillsluten säck eller storsäck. Innehåll 25 kg netto. .

Hösalt/Stensalt kan även användas till ridbanor och i ridhus. Lägg på 500 kg salt/800-1000 kvm som första steg och vattna. Låt detta ligga ca en vecka och lägg sedan på ungefär 0,6 – 0,7 kg/kvm. Lägg på salt i god tid innan frosten kommer så saltet sjunker ner i underlaget.

Om isbark bildats under det översta lagret, ca10 cm ner, kan det vara svårt att tina detta med salt. Då måste värme till för att lösa upp isen.

Spola alltid djurens ben och hovar efter ridningen på en saltad bana. Använd inte kalciumklorid på en ridbana pga. frätningsrisk.

Varumärke

Spannex

Spannex har ett brett sortiment av framför allt olika foderprodukter, mineralfoder, mjölknäringar och olika fodertillskott.

Mer information

Vikt 26 kg

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.