Betala med Klarna App

Här i Rödets Gård webbutik använder vi PaysonCheckout 2.0 som betalningslösning. Payson likt andra betalningslösningar på nätet som Klarna eller Svea Ekonomi erbjuder dig som kund möjligheten att betala med kort, banköverföring, faktura eller delbetalning. Mer om detta kan du läsa i våra köpvillkor.

Klarna erbjuder en tjänst för dig som använder Klarnas App att kunna betala med Klarna i så gott som vilken webbutik som helst i hela världen även om webbutiken du besöker inte erbjuder Klarna som betalningslösning.

Vi och många andra förstår självklart att detta är smidigt för dig som konsument och vanligtvis hanterar dina internetköp med Klarna då du har dina köp, fakturor mm samlade på ett ställe. Men detta kan även skapa förvirring för den okunnige som vill betala genom Klarnas app i en webbutik som inte erbjuder Klarna som betalningslösning.

Grundläggande så fungerar det så här.

 1. I Klarnas app finns en webbläsare där du kan besöka vilken webbutik som helst.
 2. I denna webbutik så lägger du de varor du vill köpa i varukorgen.
 3. När du känner dig färdig går du till kassan i webbutiken.
 4. Webbutikens kassa kommer då visa hur mycket du ska betala för dina varor och eventuella övriga avgifter som frakt mm.
 5. Nu kommer det som kan skapa förvirring. I vår webbutik så använder vi INTE Klarna som betalningslösning. Vi erbjuder ENDAST Payson. Så längst ner på vår kassasida kommer du se ett formulär från Payson där du ska fylla i uppgifter som E-postadress, personnummer, postnummer, mobilnummer.
 6. När du fyller i dessa uppgifter och om du fyllt i personnummer så kommer du få legitimera dig med BankID. Detta gör att Payson kan avgöra vilka betalningsalternativ du kan erbjudas som, kort, banköverföring, faktura eller delbetalning. Om Payson anser i denna granskningen med BankID att du t.ex har låg kreditvärdighet, är en ideell förening etc så kan de besluta att endast erbjuda kort eller banköverföring som betalningsalternativ. Detta gäller även om du väljer att inte fylla i personnummer, då kan man inte bli erbjuden faktura eller delbetalning genom Payson.
 7. Fortsätter du här nu i Paysons ruta på vår kassasida och t.ex väljer Faktura 14 dagar och går vidare så kommer beställningen att ske genom Payson, din faktura i detta fallet kommer att skickas från Payson till din e-postadress mm.
 8. Och vi kommer behandla din beställning som vanligt.
 9. Men du använder Klarnas app av en anledning och troligen är din målsättning att kunna betala med hjälp av Klarna som dom erbjuder dig i sin tjänst.
 10. För att kunna betala med Klarnas app i webbutiker som inte erbjuder Klarna (som vi) ska du istället göra följande.
 11. I kassan och Paysons formulär ska du fylla i de första uppgifterna som e-postadress, postnummer, mobilnummer. Personnummer är inte nödvändigt i detta läget.
 12. När du går vidare och får de olika betalningsalternativen från Payson i vår kassa ska du välja kortbetalning, du kommer även få fylla i leveransadress mm.
 13. Nu ska du i Klarnas app trycka på den Rosa knappen Betala med Klarna längst ner på skärmen, du ska fylla i vad den totala summan inklusive moms är till Klarna, du kommer få välja hur du vill betala denna summa till Klarna. När detta är gjort ska då Klarnas app generera ett så kallat “Engångskort” med kortnummer och uppgifter du behöver för att kunna slutföra köpet som kortbetalning i vår Paysonruta för betalning.
 14. När detta är slutfört hanterar vi din beställning precis som vanligt, vi kommer aldrig kunna se om du betalat med Klarna eller med Payson för i vårt system sker betalningen alltid genom Payson.

Denna information kan verka självklar för den kunnige men ibland missuppfattar människor hur saker och ting fungerar och vart man ska fylla i rätt information, och speciellt när det ska blandas in olika betalningslösningar och metoder.

Vi rekommenderar starkt att du handlar hos oss som det är uppbyggt. Varken vi eller Payson kräver några extra uppgifter eller att du ska skapa konto hos Payson eller oss. Hos oss och med Payson som betalningslösning är det inte svårare än att du fyller i ,E-postadress, Postnummer, Mobilnummer och Personnummer(om du vill kunna betala med faktura), och sen klickar dig vidare och väljer vilken betalningsmetod du vill använda.

Om du har övriga frågor om hur Paysons betalningslösning som heter PaysonCheckout 2.0 fungerar kan du läsa mer här.
Om du har övriga frågor om hur Klarnas app och betala med Klarna i webbutiker som inte erbjuder Klarna kan du läsa mer här